Lease je iPhone

Een nieuwe zeer populaire trend is het leasen van telefoons. Dit is ook mogelijk voor de iPhone. Op het moment van schrijven zijn er 2 providers die dit voor je mogelijk maken, te weten Hi en Telfort. Een iPhone leasen betekent in feite een iPhone huren. Je huurt je iPhone namelijk van een van de providers die we hiervoor hebben genoemd. Het is een redelijk interessant concept wat in elk geval het bekijken eens waard is. Hieronder kun je lezen wat de voor- en de nadelen zijn van het leasen van een iPhone.

Voordelen leasen van je iPhone

iphone5abonnementHet voordeel van leasen is dat bij een eventueel defect aan je iPhone de provider ervoor zal zorgen dat én de telefoon wordt gemaakt én daarnaast ook ervoor zal zorgen dat je niet zonder telefoon komt te zitten door je tijdelijk van een ander toestel te voorzien. Ook is het een voordeel dat wanneer het contract van je abonnement op een einde loopt je een nieuw toestel kunt uitzoeken om te leasen. Uiteraard mag je op dat punt ook gewoon besluiten niet meer met de provider verder te gaan en op een andere manier een telefoon of iPhone abonnement af te sluiten. Dat is helemaal aan jou.

Net als bij een sim only abonnement mag je bij het leasen van je iPhone je abonnement zelf samenstellen. Dit kan normaal gezien niet bij een ander iPhone abonnement (tenzij het dus sim only is). Lease je dus nu een iPhone 5, heb je voor bijvoorbeeld 2 jaar je iPhone 5 abonnement en is tegen die tijd de iPhone 6 op de markt, dan kun je verkiezen die vervolgens te gaan leasen.

Nadelen leasen van je iPhone

Wat je als nadeel van het leasen van een iPhone kunt ervaren is dat je zelf nooit in het bezit komt van de iPhone. Met andere woorden, de iPhone blijft van de provider. Dit hoeft geen nadeel te zijn, want je gebruikt de iPhone natuurlijk gewoon alsof deze van jou is, maar uiteindelijk zul je hem dus wel weer moeten inleveren als je contract is afgelopen.

Previous post:

Next post: